MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

ZDRAVOTNÍ MATRACE MATEX® - vše pro Váš zdravý a příjemný spánek

Dopřejte svému tělu správný odpočinek a regeneraci. Poradíme s výběrem vhodné matrace, postele, roštu, lůžkovin… Vždyť dobře spát je tak skvělé!
MATEX, Hrnčířská 71, areál PIANKA, Česká Lípa. www.matex.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

České ragby vstupuje do další sezóny s novým kapitánem i hlavním partnerem

Na další sezónu je české ragby připraveno po všech směrech. Do týmu národní reprezentace přišel na pozici kapitána Vojtěch Havel, změny se však udály

Post

Požár průmyslového objektu v Novém Boru zaměstnal v noci hasiče

Požár jednopodlažní budovy v Novém Boru byl na operační středisko hasičů nahlášen v pondělí krátce před půlnocí.

Post

Ondřej Ruml chystá na koncertní show po českých a moravských městech

Zpěvák Ondřej Ruml vydal na konci loňského roku sólové album Nahubu, které je unikátní v tom, že v něm nebyl použit žádný hudební nástroj. Se skladbam

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz Matrace Comfort a.s.

REKLAMA