MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Vísecká rychta masopustem začíná novou sezónu

Masopust na Vísecké rychtě v Kravařích je pravidelně první akcí nové sezóny. Letos bude Vísecká rychta, pobočka českolipského Vlastivědného muzea a ga

Soutěž Moje oblíbené místo v Libereckém kraji se blíží ke konci

Moje oblíbené místo v Libereckém kraji. Takové je téma výtvarné soutěže pro děti a mládež, kterou vyhlásil u příležitosti jubilejního dvacátého výročí

Jsou sovy skutečně moudré? Jak dobře vidí v noci? Odpovědi přinese Soví noc

Ekoporadna ORSEJ při Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě a CHKO Kokořínsko – Máchův kraj, pořádají noční komentovanou ornitologickou vycházku. P

DNES SE STALO

HISTORIE29. února 1920

byla schválena Ústavní listina Československé republiky.

POZVÁNKA OBRAZEM